chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні збільшилася кількість міст

11 липня 2011 о 15:46

В Україні збільшилася кількість міст і їх на сьогодні налічується 459, крім того, в країні збільшується кількість жінок стосовно чоловіків.

Про це заявила заступник голови Державного комітету статистики України Наталія Власенко.

«З них 35 — це міста чисельністю населення від 100 до 500 тис. Дев'ять міст мають понад півмільйона жителів, а в чотирьох, населення перевищує мільйон», — сказала Власенко.

Вона також повідомила, що Україна має високу щільність населення, яка  на початок 2011 року становило 76 осіб на квадратний кілометр.

Власенко зазначила, що найбільший показник щільності населення в Донецькій, Львівській, Чернівецькій і Дніпропетровській областях, а найменш заселеними є Чернігівська та Херсонська області.

Крім того, чиновниця наголосила, що за статевою структурою населення в Україні переважають жінки (53,7%) над чоловіками.

«В Україні спостерігається гендерна диспропорція, яка в останні роки збільшується ... На 1 січня 2011 року на кожну тисячу жінок припадало 856 чоловіків», — сказала Власенко.

Вона зазначила, що чисельна перевага жінок над чоловіками починається у 32 роки і з віком збільшується.

За її словами, такий стан справ негативно впливає на народжуваність, оскільки вік у 32 роки — є серединою репродуктивного віку.

Нагадаємо, за даними Мін'юсту, у першому півріччі 2011 року в Україні продовжилася позитивна тенденція до зниження кількості зареєстрованих смертей. Порівняно з аналогічним періодом минулого року показник смертності знизився на 15%.

Так, якщо в першому півріччі 2010 року в країні було зареєстровано майже 336 тис. смертей, то за цей же період 2011 року — майже 286 тис. смертей.

При цьому за підсумками II кварталу поточного року народжуваність перевищила смертність одразу в чотирьох регіонах України. Зокрема у Волинській області — на 1%, у Закарпатській області — на 3%, у Києві — на 3,5%, у Рівненській області — на 4%.

Нагадаємо, за прогнозами київської влади, до 2026 року кількість жителів столиці збільшиться приблизно на один мільйон чоловік, тобто з трьох до майже чотирьох мільйонів осіб.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути