chrome firefox opera safari iexplorer

Відпочинок у компанії інфекцій та сміття

29 липня 2011 о 10:42

Замість звичного відпочинку на вітчизняних морях та закордоном, цього року на українців найбільше чекали місцеві ріки та озера. Фінансова ситуація вдарила по кишені майже кожної сім’ї, проте тепер під ударом опинилося  здоров’я…

Як пише «Україна молода», згідно з опитуванням, проведеним компанією Research & Branding Group, більше 60% співвітчизників проведуть літо на дачах або київських пляжах, оскільки не можуть оплатити якісний повноцінний відпочинок.

Безкоштовний сир буває лише в одному випадку. Так само і безкоштовний відпочинок має багато і майже завжди неприємних «нюансів»: гори сміття, невідповідну інфраструктуру, неслухняних відпочиваючих та антисанітарію водойм.

Цього року столична влада заборонила купатися в ряді водойм. Під заборону потрапили пляжі «Тельбін», «Райдужний» і «Центральний» на Трухановому острові. Але ті, що залишилися, ніяк не  радують киян.

Зона відпочинку у Гідропарку під назвою Sun City може похвалитися наявністю платних шезлонгів (50 грн.), проте не чистотою пляжної зони. Як зазначають самі працівники, це ще не найгірший варіант. Сьогодні зайти на територію можна безкоштовно, але ще минулого року вхід був платний, що суттєво впливало на контингент відпочивальників: і сміття було менше, і відпочинок приємніший.

Не краща ситуація склалася і на пляжі «Дитячому»: все те ж сміття і не найчистіша вода, куди всі прибережні й водні кафешки скидають свої відходи. Окрім цього, зазіхання на територію  гамірливої малечі пенсіонерів, які теж облюбували собі це місце. За словами «УМ», мами скаржаться на те, що дітям не вдається в міру відпочити через постійні скарги з боку бабусь та дідусів.

«Якість прибережних зон тут надзвичайно погана, туалети не працюють, всюди дуже брудно. Генделики, що плавають на воді, скидають у воду все, що можна і не можна собі уявити. Всюди лежить безліч пляшок, риболовецьких гачків. Окрім зовнішніх негараздів, вода в річці кишить інфекціями. Нещодавно на пляжах «Молодіжний», «Дитячий», «Ветеранський» знайшли кишкову паличку», — оцінює ситуацію еколог Київського культурно–екологічного центру Володимир Борейко.

Жодних попереджень про наявність інфекції у воді на пляжах немає. З першими променями сонця вони наповнюються охочими засмагнути та порибалити. Залишається лише сподіватися, що столична влада зглянеться на стан зон відпочинку і зробить їх хоча б максимально безпечними, якщо не комфортними…

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути