chrome firefox opera safari iexplorer

Влада виступила за державне регулювання цін на ліки

20 липня 2011 о 14:57

Державна служба з лікарських засобів виступає за регулювання державою цін на лікарські препарати. Про це на прес-конференції повідомив голова Держслужби Олексій Соловйов, повідомляють Українські новини.

«Я за регуляцію цін. Я вважаю, що це абсолютно правильно, що населення повинне розраховувати свої витрати і бюджет повинен враховувати витрати, які він передбачає на лікарські препарати», — сказав він.

Соловйов зазначив, що зараз дуже активно обговорюється і на рівні Міністерства охорони здоров'я питання, пов'язане з регулюванням ціноутворення на лікарські препарати.

При цьому він зазначив, що абсолютно всі європейські країни регулюють ціни на лікарські препарати.

«Абсолютно всі країни моніторять ціни на лікарські препарати в сусідніх країнах, постійно порівнюючи, щоб не було спекуляцій на внутрішньому ринку... Я дуже сподіваюся, що найближчим часом буде реалізоване таке поняття в нашому законодавстві, як референтне ціноутворення, що дозволить дійсно встановити справедливу правильну ціну для ліків з певною діючою речовиною», — сказав Соловйов.

З його слів, після цього безумовно будуть обмежені націнки на оптову і роздрібну реалізацію лікарських препаратів.

Як повідомлялося, раніше Міністерство охорони здоров’я звинуватило компанії, які є постачальниками найбільш затребуваних ліків для міністерства, в тому, що вони завищують ціни на препарати або зривають тендери з їхньої закупівлі.

Держслужба з лікарських засобів також виступила за те, щоб заборонити в Україні рекламу медпрепаратів.