chrome firefox opera safari iexplorer

Володимир Яворівський презентував нову книгу... про президента

21 липня 2011 о 15:28

Голова Національної спілки письменників України, письменник і політик Володимир Яворівський презентував свою нову книгу «Найдовша ніч Президента».

Як повідмоляє Zahid.net, книгу автор означив як маленький роман, де «все вигадано, окрім факту виборів».

За його словами, у книзі — дві лінії. Перша — політична: це Президент сам із собою наодинці обмірковує, «перебирає історію, говорить, де проступилися». Тут же є ще один персонаж - Покрова з ікони, яка, коли стало відомо, що цього Президента не обрано на другий термін, каже: «Ми з Сином одвертаємось од України. А як надовго залежить від вас».

Друга лінія — чиста белетристика, за визначенням автора. «Президент вирішує дізнатися, як проголосувало село, звідки він родом, а там було віддано тільки один голос за нього. Що це за голос йдеться у другій частині», — розповів письменник.

Він також зауважив, що, коли Ющенко програв вибори, не написати цієї книги він не міг.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути