chrome firefox opera safari iexplorer

1 вересня за парти сядуть понад 410 тисяч першокласників

02 серпня 2011 о 11:07

Цього року до школи прийдуть понад 410 тис. першокласників, але ця цифра ще буде уточнюватись. Про це сказав міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

«Цього року першокласників буде понад 410 тис. Кому не вистачає двох-трьох місяців до шести років, їх батьки формально можуть віддати до школи і цього року. А за законом можуть і наступного року. Тому ця цифра ще уточнюється», — відзначив міністр.

Він також зазначив, що тема першого уроку у першачків буде присвячена 20-річчю Незалежності України і звучатиме так: «Україна — моя країна, Україна — моя держава».

Також, за словами Табачника, його відомство рекомендує вищим навчальним закладам першу лекцію також присвятити темі незалежності.

Дмитро Табачник також повідомив, що у 2012 році школу закінчать 317 тис. одинадцятикласників.

«Цього року середню школу закінчили 195 тис. одинадцятикласників. У 2012 році випускників буде більше 317 тис. Це говорить про те, що в наступному році буде достатньо високий конкурс до вищих навчальних закладів», — зазначив він.

Джерело: ТСН
Розділи: Новини освіти Освічена

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути