chrome firefox opera safari iexplorer

На Дніпропетровщині батькам першокласників 1 вересня дадуть вихідний

31 серпня 2011 о 08:47

У Дніпропетровській області батькам першокласників 1 вересня буде надано вихідний день.

Про це журналістам повідомив голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул.

«Я рекомендував керівникам міст і районів усно під час наради та у розісланих ОДА телефонограмах провести бесіди з керівниками підприємств, організацій та закладів щодо надання батькам дітей, які вперше підуть до школи, вихідного дня. 1 вересня — справжнє свято для таких родин і вони мають провести цей день разом», — сказав Вілкун.

За його словами, відгуки на дану рекомендацію були позитивними.

На Дніпропетровщині 1 вересня за шкільні парти сядуть понад 29 тисяч першокласників.

Як повідомлялось, всього в Україні цього року до школи прийдуть понад 410 тисяч першокласників, але ця цифра ще буде уточнюватись. Про це сказав міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник.

Він також зазначив, що тема першого уроку у першачків буде присвячена 20-річчю Незалежності України і звучатиме так: «Україна — моя країна, Україна — моя держава».

Також, за словами Табачника, його відомство рекомендує вищим навчальним закладам першу лекцію присвятити темі незалежності.

Джерело: ТСН
Розділи: Новини освіти Освічена

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути