chrome firefox opera safari iexplorer

Черкаський зоопарк продає тварин

12 серпня 2011 о 14:37

У Черкаському зоопарку можна не лише полюбуватися тваринами, а й придбати їх. Найбільшим попитом у літній період користуються птахи. Про це «Прочерку» розповів директор зоопарку Євген Ван.

– З початком літнього сезону, який пов'язаний з гніздуванням птахів (він триває з червня-липня до жовтня-листопада), птахів купують більше. Попитом користуються папуги, фазани, водоплавна птиця. Купують в зоопарку і плазунів. Це можуть бути хамелеони, углефари, скорпіони, павуки, деякі види жаб, – розповів Євген Ван.

Фото procherk.info

До речі, нещодавно декілька видів павуків привели потомство. Коштують вони від 5-6 доларів і вище.

– Павуки зараз стають популярними домашніми улюбленцями. За ними не так і складно доглядати, як думають. Так, їм потрібні тепліші умови для існування. Та для цього достатньо настільної лампи, – зауважує Євген Ван.

Фото procherk.info

Директор зоопарку пояснює: в принципі, у зоопарку можна замовити будь-яку тварину у межах розумного. Кого з тварин можна продавати простим громадянам, а кого – ні, визначає конвенція з захисту тварин, де вони поділені на списки. Рідкісні тварини продавати заборонено. Інших, розведених у неволі, можна продавати. До останніх належить навіть крокодил.

Фото procherk.info

– Якщо замовите, можемо продати і крокодила. Та за ним важче доглядати, ніж за павуками. Крім того, доглядаючи за крокодилом, потрібно дотримуватись мір безпеки. Та це вже будуть ваші проблеми, – усміхається Євген Ван. – А якщо серйозно, то навіть маленький павучок потребує уваги. Тож, перш ніж придбати тварину, людині слід подумати чи матиме вона можливість належним чином за нею доглядати.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути