chrome firefox opera safari iexplorer

Чим ми завинили нашому президенту?

22 серпня 2011 о 11:56

Хотіла би запитати у пана президента, за що його влада ненавидить своїх виборців, хай навіть потенційних? Чому живе лише одним днем і не думає про завтра, чому відверто знущається та експериментує над нами?

Не хочу зараз заглиблюватися у економічні проблеми, про них всі не лише знають, а відчувають повною мірою на собі. Ну, принаймні, пересічні громадяни. Про культуру взагалі мовчу, бо все рідне, українське знову відсунули на задвірки, повертають радянське, російське і нав’язують потроху.

Хочу звернути увагу на інше – амністію до 20-річчя незалежності. Як повідомили у новинах, президент звільнить 16 тисяч в’язнів!!! Ця амністія буде однією з наймасштабніших і наймасовіших в історії України.

Президент випускає на волю тих, хто засуджений за злочини малої чи середньої тяжкості, злочини з необережності, неповнолітніх, вагітних, інвалідів, літніх людей, а також хворих на активну форму туберкульозу.

Отже, по суті, поряд із чотирма новими штамами грипу, що прийдуть восени, на українців насувається ще хвиля пандемії туберкульозу!

Хто не знає — туберкульоз в Україні — невиліковна епідемія, від якої помирають частіше і страшніше, ніж від СНІДу. Хвороба передається повітряно-крапельним шляхом.

Отже громадський транспорт, магазини, ринки та взагалі будь-яке скупчення людей – це шанс заразитися небезпечною хворобою. А що у нас в країні робиться із ліками, їх закупівлею, з лікарнями – усім відомо… Сумно і страшно…

Газети подають статистику, що значна частина колишніх ув'язнених з певних причин відмовляється від курсу лікування: не звертається в тубдиспансер, деякі не вважають себе хворими, інші не бажають підкорятися якійсь системі...

Разом з тим я от собі думаю: в мене є єдина близька мені людина у цьому світі – моя дитина, яка дуже любить гуляти на вулиці, яку я із собою вожу у громадському транспорті (бо не маю грошей на власне авто), яку я вчу поважати інших людей і шанувати закон. І я собі гадаю, чим я і моя дитина заслужила такі експерименти над собою?

Мало того, що і зараз страшно ходити по вулиці, тепер вийдуть на волю навіть засуджені за вбивство. Куди їм податися? Хто з них влаштується на роботу у часи такого безробіття, коли молодь з вищою освітою не може знайти собі роботу? І поставте себе на місце роботодавця – от би взяли на роботу колишнього зека?..

Що ж робити амністованим? Сидіти на шиї у родичів (якщо вони є)? У них просто немає іншого виходу в нашій державі, як повертатися до минулого…

До речі, за міліцейською статистикою, кожен третій злочин у державі скоюють саме колишні засуджені.

Олена Петренко, м. Черкаси

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути