chrome firefox opera safari iexplorer

Держкіно України виділить 70 млн гривень на зйомки фільмів

20 серпня 2011 о 19:14

За підсумками пітчингу кінопроектів переможці конкурсу Держкіно вже цього року отримають 70 млн грн на зйомки фільмів, повідомляє Держкіно.

Як повідомили Корреспондент.net в Держкіно, вперше в рамках конкурсу на отримання державних коштів відбудеться нова для вітчизняного кінопростору процедура — пітчинг проектів. За його підсумками між переможцями конкурсу Державним агентством України з питань кіно на нинішню реалізацію проектів буде розподілено 70 млн грн бюджетних коштів.

Як повідомляє Держкіно, так звані пітчинг-сесії давно є традиційною для міжнародного кінопростору практикою проведення конкурсів-презентацій нових кінопроектів на початкових стадіях реалізації. За обмежений проміжок часу претендентам надається можливість переконати професійних гравців кінобізнесу — інвесторів і представників кіностудій — в тому, що новий проект вартий того, аби вкладати в нього гроші.

Цього року вперше в історії проведення конкурсу кінопроектів на отримання державної підтримки саме таким чином будуть визначатися переможці другого туру.

Пітчинг кінопроектів, відібраних за результатами першого етапу конкурсу, буде проведено в кінці серпня Експертною комісією з питань кінематографії Державного агентства України з питань кіно, до складу якої входять визнані фахівці кіногалузі: Роман Балаян, Олег Фіалко, Сергій Борденюк, Володимир Войтенко, Анатолій Матешко, Антон Пугач, Андрій Халпахчі, Алік Шпилюк та інші. У програмі відбору цього року конкурують більше 100 кінопроектів.

У цілому, процедура отримання державних коштів на створення кіно цього року зазнала значних змін. Конкурс кінопроектів для формування Програми виробництва та розповсюдження фільмів на 2011—2012 роки проходить за новими вимогами: оцінюються не просто сценарії фільмів, як це було раніше, а кінопроект в сукупності.

Претенденти на держпідтримку крім сценарію фільму представляють режисерське бачення твору, маркетингову стратегію, фестивальну або прокатну історію фільму.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути