chrome firefox opera safari iexplorer

II Міжнародний фестиваль повітряних куль «Повітряні пригоди 2011»

17 серпня 2011 о 09:33

II Міжнародний фестиваль повітряних куль «Повітряні пригоди 2011», який відбуватиметься з 24 по 28 серпня у Васильківському районі Київської області, збере 20 команд з України, Росії, Білорусі, Польщі і країн Балтії. Про це повідомив президент Київського клубу повітроплавного спорту «Пілот» Олексій ПАРХОМЕНКО.

«Фестиваль повітряних куль – яскравий, видовищний захід. Ми розглядаємо його як соціальний проект і прагнемо залучити якомога більше дітей. У рамках фестивалю проводиться конкурс дитячого малюнка. Будуть організовані польоти, запланована демонстрація нестандартних спортивних вправ: «Повітряний футбол», «Морський бій», «Турнір повітряних витязів». Обіцяємо святкову атмосферу», — сказав О.ПАРХОМЕНКО.

Також він повідомив, що урочисте відкриття фестивалю у Васильківському районі відбудеться 24 серпня о 18.00 на стадіоні «Кристал». Старт повітряних куль запланований на 18.30.

Як повідомили організатори, другий, найбільш видовищний етап II Міжнародного фестивалю повітряних куль – «Турнір повітряних витязів» відбудеться на території партнера фестивалю — «Парку Київська Русь» (село Копачів Обухівського району Київської області).

«Турнір повітряних витязів» ми придумали з клубом «Пілот». 27 серпня о 19.00, коли в Парку проходитиме Міжнародний фестиваль «Билини Стародавнього Києва IX-XI cт.» у повітря піднімуться 20 повітряних куль. Команди битимуться за ключ від Стародавнього Києва. Свято більшою мірою орієнтоване на дітей, щоб до 1 вересня підростаюче покоління відчуло гордість за країну», — зазначив президент «Парку Київська Русь» Володимир ЯНЧЕНКО.

За його словами, на участь у фестивалі «Билини Стародавнього Києва IX-XI cт.» вже подали заявки більш як 700 воїнів клубів історичної реконструкції з України, Росії, Білорусі, Польщі, Франції, Швеції й інших країн.

«Повірте, видовище стане незабутнім – для СНД і Європи, з погляду масштабності і незвичайності заходу. Прикрасою свята стане вогненне шоу і нічна етнодискотека під музику білоруської групи «Стари Ольса», феєрверки і романтична зустріч світанку на валах Дитинця Стародавнього Києва – для всіх закоханих», — додав В.ЯНЧЕНКО.

У свою чергу, заступник голови Васильківської районної державної адміністрації Костянтин ЛУКИЧ уточнив, що II Міжнародний фестиваль повітряних куль і міжнародний фестиваль «Билини Стародавнього Києва IX-XI cт.» приурочені до святкування 20-ї річниці Незалежності України в рамках проекту: «Київська область – територія здорового способу життя».

«Ми плануємо залучити велику кількість дітей, зокрема дітей-інвалідів, сиріт і інших незахищених категорій. Жителі Василькова і району можуть прийти безплатно покататися на повітряних кулях. Гостей чекають безплатні повітряні екскурсії над районом і містом», — сказав К.ЛУКИЧ.

Фестивалі повітряних витязів на території «Парку Київська Русь» проводяться вже більш як півроку. За цей час відбулося 11 етапів, і лише один з повітряних витязів переміг — йому вдалося виконати завдання і зірвати ключ Стародавнього Києва.