chrome firefox opera safari iexplorer

Лівадійський палац у Криму цього року святкуватиме 100-літній ювілей

31 серпня 2011 о 18:52

Рада міністрів Криму затвердила постанову «Про заходи, присвячені 100-річчю Великого Білого Лівадійського Палацу», передає кореспондент УНН.

За даними ГУ інформаційної політики Радміну АРК, в рамках святкування ювілею планується провести Міжнародну науково-практичну конференцію «Лівадійський палац-музей в культурному, науковому і туристичному просторі України».

До дня народження палацу буде приурочено і круглий стіл, присвячений перспективам його розвитку.

Крім того, у заходах уряду заплановані святковий концерт і створення фільму про палац-музей, а також видання ювілейних альбомів «Лівадія в акварелях» і «Будівництво Лівадійського палацу».

Як відомо, Лівадійський палац — пам'ятник палацово-паркового мистецтва, колишня резиденція останнього російського імператора Миколи II. Палац зведений у 1910—1911 роках за проектом архітектора Миколи Краснова.

Нагадаємо, Лівадійський палац увійшов до фіналістів акції «7 чудес України: замки, фортеці, палаци». Зараз триває Інтернет-голосування за сімку переможців акції.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути