chrome firefox opera safari iexplorer

На Черкащині відбулося свято богатирської сили на призи пам'яті Івана Піддубного

22 серпня 2011 о 10:33

21 серпня у селі Красенівка Чорнобаївського району Черкаської області відбулося Всеукраїнське свято богатирської сили на призи пам'яті Івана Піддубного.

Учасники свята здійснили байкер-пробіг за маршрутом «Чорнобай-Красенівка». Також пройшов турнір із греко-римської боротьби за участю команд борців з України, Росії, Польщі, Прибалтики. Працювали фольклорні майданчики, відбулася акція «Вишивкою заквітчаємо Піддубнівський край», виставки робіт та майстер-клас майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, виставка хліба.

Увечері сільські борці показали богатирське шоу «Найсильніша людина свята — 2011», під якого тягали вантажівки, переносили мішки з борошном та перекидали шини від тракторів.

Під час шоу виступив дворазовий рекордсмен Книги рекордів Гіннеса, володар титулу «Найсильніша людина світу — 2004», учасник телевізійної програми "Україна має талант" Дмитро Халаджі. Він жонглював гирями, забивав руками цвяхи та зав'язував їх у вузол, переривав ланцюг. Також силача переїхав 2,5-тонний автомобіль.

У рамках свята також пройшов спортивний турнір за звання «Найспортивнішого села Чорнобаївщини» за участю команд-переможниць з шести сіл — Хрестителеве, Веселий Хутір, Старий Коврай, Москаленки, Крутьки, Богодухівка. Також відбувся фінал турніру з греко-римської боротьби.

Всеукраїнське свято богатирської сили на призи пам'яті Івана Піддубного проходить на Черкащині щороку із 1990 року.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути