chrome firefox opera safari iexplorer

На Хортиці встановили найвищий в Україні флагшток

24 серпня 2011 о 20:51

Сьогодні, 24 серпня, на острові Хортиця в Запоріжжі вивісили Державний прапор площею 50 кв. м на висоті 90 метрів з нагоди Дня Незалежності України.

Як повідомили в Запорізькій облдержадміністрації, прапор підняли на флагштоку висотою 33 метри, встановленому в найвищій точці острова за рахунок благодійних пожертвувань і за підтримки регіональної влади.

«З урахуванням висоти курганного насипу і скель острова над водою в місці установки флагштока державний прапор вдалося підняти на висоту до 90 метрів, найвищу в Україні», — зазначили в ОДА.

Влада наголосила, що поряд з прапором відновлено православний хрест, який раніше був демонтований для зручності будівельних робіт.

«У церемонії підняття прапора взяли участь представники міської та обласної влади, козаки, жителі міста, а також активісти Партії регіонів з партійними прапорами. Закінчився захід військовим салютом», — додали в ОДА.

Крім того, сьогодні в Запоріжжі на честь 20-річчя Незалежності України місцевий 19-річний плавець-марафонець, чемпіон України в плаванні на відкритій воді Денис Федорченко за чотири години проплив 20 кілометрів уздовж берегів острова Хортиця.

«Вихованець запорізької школи плавання Денис Федорченко вибрав для святкового марафону найскладнішу ділянку Дніпра: він плив проти течії в районі потужного ДніпроГЕСу. Таким чином, 20 км вздовж берегів Хортиці він подолав за 4 години. Температура води в Дніпрі була 19 градусів», — розповів Іван Проскура.

Нагадаємо, на початку серпня національний заповідник Острів Хортиця демонтував православний хрест, встановлений козацькими організаціями в найвищій точці острова в 1992 році до першої річниці незалежності України, для установки на його місці державного прапора з найвищим флагштоком до 20-ї річниці.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути