chrome firefox opera safari iexplorer

На Хортиці знищили хрест, встановлений до 1-ої річниці Незалежності

05 серпня 2011 о 17:10

На запорізькому острові Хортиця був демонтований дерев'яний православний хрест, встановлений представниками козацького руху в 1992 році - до першої річниці Незалежності України.

Про це повідомляють «Запоріжжя.Коментарі».

Тим часом перший віце-губернатор Запорізької області Олексій Литвин вважає, що демонтаж хреста, який простояв на кургані біля Музею запорізького козацтва на Хортиці близько 20 років — це не блюзнірство, а «модернізація об'єкта».

За словами Литвина, в тому, що демонтований хрест, що простояв на острові близько 20 років, немає нічого страшного. Більш того, це зроблено лише з однією метою — «модернізувати» курган і привести його в порядок.

«Я не розумію, чому ця ситуація викликала такий ажіотаж. Цей хрест зняли, бо на його місці готується розміщення нового хреста і найвищого в Україні флагштоку», — сказав Литвин.

Він також додав, що на цьому місці буде встановлено сучасний триметровий гранітний хрест, а демонтаж попереднього хреста підтримав архієпископ Запорізький і Мелітопольський Лука.

На його місці буде реалізований «проект губернатора» — встановлено щоглу, на яку піднімуть прапор України «на рекордну висоту».

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути