chrome firefox opera safari iexplorer

На Прикарпатті стартує фестиваль «Потяг Dо Яремче»

27 серпня 2011 о 12:05

Уже четвертий рік поспіль в м.  Яремче відбудуться Dні сучасної української культури “Потяг Dо Яремче”. Цьогоріч “Потяг…” стане хорошим завершальним акордом фестивального руху літа 2011.

Фестиваль триватиме протягом двох днів — 26-27 серпня, вхід безкоштовний.

Особливістю «Потягу Dо Яремче» є рівноцінне поєднання різних проявів сучасної української культури – музики, малярства, літератури, а також проведення майстер-класів та Великої Школи Дискусії (Huge Scola Discussion).

Цього року “Потяг…” отримав доповнення – вагон 4Dії 4 You – Dумай. Dій. Dопомагай. Dосягай! Саме таким є гасло цьогорічного фестивалю і з такими словами та настроями ми вирушаємо на Dні сучасної української культури “Потяг Dо Яремче”.

Його метою є пропагування української культури та традицій в сучасному її вияві, а також дати можливість молодим письменникам, виконавцям та митцям проявити свої сили та взяти участь у фестивалі разом з легендами кожного з цих напрямків культури.

Новим цього року є формат літературної частини – вона перетвориться з презентації творів – у «живу розмову» та дискусію через Романтику та Прагматику між “легендами сучасності” та “легендами майбутнього”.

До розмови будуть запрошені люди різних спрямувань та різного віку – митці, відомі люди бізнесу, співаки, журналісти, і звісно, – письменники та поети, які й розбавлятимуть дискусійні розмови читанням своїх творів. Окрім того цьогорічною темою Великої Школи Дискусії стане тема Любові – «На Dенці серця. ЛЮБОВ – це…»

Родзинкою цього свята буде створення музичного фільму під назвою «Потяг Dо Яремче». Як і створення самого свята-фестивалю українського сучасного мистецтва «Потяг Dо Яремче», так і його продовження у видозмінах, був і залишається Володимир Івасюк! Саме він завжди мав велике бажання щиро творити та пропагувати гарну українську культуру для людей різного покоління! Йому це в свій час дуже добре вдалось, і ми маємо гарний спогад у вигляді музичного фільму «Червона рута»! Саме так, цей фільм був знятий та поставлений саме в м.  Яремче з гуртом молодих, палких та на той час маловідомих виконавців.

І тепер, через 40 років після зйомок кінострічки “Червона рута” ми маємо намір відтворити атмосферу знімання фільму з повторенням улюблених пісень Володимира Івасюка.

За матеріалами www.fest.if.ua

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути