chrome firefox opera safari iexplorer

Найчастіше в Україні автозлодії викрадають російські ВАЗи

09 серпня 2011 о 10:01

Найчастіше в Україні автозлодії викрадають російські ВАЗи, повідомили в МВС.

У той же час, за інформацією начальника сектора розшуку управління ДАІ Романа Вахули, у Києві ситуація інша — тут йде полювання за престижними японськими іномарками, пише Сегодня.

Як пояснив керівник прес-служби ГУ МВД в Києві Володимир Поліщук, така тенденція зберігається вже декілька років: «Дешеві машини (ВАЗ, „Ланос“) викрадають іноді і в Києві — для розбирання на запчастини і продаж на авторинках. Багато „жигулів“ не обладнані сигналізацією, їх легко відкрити, тому хулігани беруть просто „покататися“, а потім покидають. А ось дорогі машини викрадають для перегону за кордон (передусім в країни СНД) з подальшим перебиванням номерів і перепродажем, нерідко це робиться під замовлення».

При цьому Поліщук відмічає, що в Україні викрадень на порядок менше, ніж у Європі. Причина — там відкриті кордони, і дорогий автомобіль, викрадений у Франції або Німеччині, може спливти з перебитими номерами і новими документами в Польщі або Чехії.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути