chrome firefox opera safari iexplorer

Найкращих українських біатлоністок позбавили президентської стипендії

25 серпня 2011 о 15:16

Найкращі біатлоністки України Віта і Валя Семеренки та Олена Підгрушна залишилися без президентської стипендії.

Згідно з указом президента України від 11 липня 2011 року «Про стипендії Президента України для видатних спортсменів та тренерів України з олімпійськіх видів спорту», ​​за високі досягнення спортсменам і тренерам з олімпійських видів спорту були призначені президентські стипендії. Однак дівчата в списку не значаться.

За словами Віти Семеренко, на стипендію біатлоністок подавали в списку за медалі Чемпіонату світу. Проте, через дискваліфікацію Оксани Хвостенко за позитивний допінг-тест, у дівчат скоріш за все відберуть срібну медаль Ханти-Мансійська.

«Як нам пояснили тренери, то на стипендію нас подавали в списку за медалі Чемпіонату світу. Але, на жаль, у нас відбулася дуже неприємна ситуація, а наказом на отримання стипендії за золоту медаль в естафеті на Чемпіонаті Європи нас не підстрахували», — розповіла Віта Семеренко.

Віта скаржиться, що питання зі стипендією вирішується вже два місяці. Крім того, на чемпіонаті світу в Ханти-Мансійську Семеренко здобула бронзову медаль в індивідуальній гонці, за яку також немає жодних виплат.

«Зараз складно пояснити і зрозуміти, чому так сталося, тим більше, від нас мало що залежить. Але дуже хочеться вірити в те, що ця ситуація вирішиться і стипендії нам таки призначать», — підсумувала Віта.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути