chrome firefox opera safari iexplorer

Одружитися у Києві стане вдвічі дорожче

30 серпня 2011 о 11:11

У столиці знову виростуть "тарифи на одруження": у другому за значенням рагсі Києва, «Лівобережному», обряди виросли в ціні в 1,5 — 2 рази. Тепер тут одружитися стало навіть дорожче, ніж в Центральному рагсі.

На сайті Мін'юсту з'явився наказ, яким затверджено нові розцінки «Лівобережного». За організацію повного весільного обряду тепер доведеться платити 294 грн замість 205, за розпис без гостей — 196 замість 102, за обряд заручин замість 50 грн — 131. Навіть за складання заяви про реєстрацію шлюбу братимуть більше — 24 грн замість 15, пише Сегодня.

У результаті «Лівобережний» рагс став дорожчим за  Центральний — там повний весільний обряд коштуватиме на 34 гривні дешевше, ніж на Лівому березі.

За законом собівартість платних послуг, які надаються в рагсах, розраховується, виходячи з вартості матеріалів, транспортних витрат або витрат на зв'язок, а також з непрямих витрат (зарплата адміністративного та техперсоналу і навіть вартість комунальних послуг). Тому в Мін'юсті зміну тарифів пояснюють просто: «Змінюються витрати — зростає вартість».

З нововведень, які визначає документ, тепер чітко визначена вартість виїзних церемоній (в ресторані або на природі). Раніше обмовлялося, що при проведенні обряду за межами рагсу у святкові або вихідні дні тариф збільшується на 100%. Тепер вартість кожної послуги прописується окремо.

Наприклад, розписатися у вихідний або святковий день, коли рагс не працює, коштуватиме 392 грн, за межами рагсу — 330 грн, скорочена процедура — 228 грн у святковий день. Тобто в цьому випадку розцінки навіть знизилися. З'явилися в переліку і нові послуги: наприклад, видача запрошення із зазначенням дати реєстрації шлюбу, коштує 12 грн за штуку.

У Мін'юсті не виключають, що розцінки зростуть і в районних рагсах Києва. Але дізнатися, що про це думають у відділі реєстрації актів цивільного стану управлінні юстиції Києва, виявилося неможливим — там за несплату відключено телефони. Поки ж ціни в районних рагсах залишаються найнижчими. Наприклад, повний обряд в них коштує 102 грн, скорочений — 68 грн.

Самі молодята розповідають, що до офіційного прейскуранту працівники рагсів зазвичай додають ще й обов'язкові додаткові послуги, в результаті чого ціна зростає. Так, працівники загсу знімають фото- та відео церемоній, а потім наполегливо рекомендують придбати відзняті матеріали мінімум за 400 грн.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути