chrome firefox opera safari iexplorer

Реклама Криму з новим офіційним символом з'явиться у наступному році

16 серпня 2011 о 14:39

Криму вигадали новий символ. Спіральний логотип нагадує раковину молюска рапана, пише Gazeta.ua.

Бренд Автономної Республіки Крим презентували в Києві. Символіку острова розробила компанія «iBrand Design Consulting».

«Ми намагалися знайти максимально лаконічний образ, який дозволить комунікувати якомога більше символіки і говорити про якомога більшим, але залишаючись при цьому досить простим, впізнаваним і здатним для відтворення простою людиною. У той же час ми розшифрували його за елементами», — зазначив директор «iBrand Design Consulting» Олексій Сотніков.

"Також спіраль — це змішання. Ми говоримо про змішування культур. В результаті у нас вийшла раковина з перлиною в середині. Все це ми назвали " The pearl of the world ". Власне, перлина світу. Можливо, не скромно, але географічне положення та історичний аспект і культурне багатство регіону дозволяють застосовувати саме таку характеристику ", — підсумував представник розробника.

Логотип зробили у трьох мовних версіях — українською, російською та англійською.

Фото gazeta.ua

Крім логотипу, для Криму розробили стилістику, на основі якої створили друковану продукцію, прапори та сувеніри.

Рекламні постери з новою символікою планують розмістити на вулицях в наступному році. «Я сподіваюся, що вже в 2012 все це можна буде побачити в містах України, і, можливо, ближнього зарубіжжя», — зазначив Сотников.

Як "Рідна країна" повідомляла раніше, конкурс на розробку нового логотипу Криму було оголошено Міністерством курортів і туризму АРК у березні. Попередній логотип із зображенням сонця і написом «Назустріч сонячним обіймам» було розроблено в 2000 році, і організатори визнали його несучасним.

Усього на конкурс було надіслано 307 робіт. Бюджет конкурсу склав 150 тис. грн, при цьому суму, яка дістанеться його переможцю, організатори не уточнюють.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути