chrome firefox opera safari iexplorer

Росіянам порадили не їздити на Донеччину

08 серпня 2011 о 11:09

Глава Росспоживнагляду Геннадій Оніщенко рекомендував росіянам утриматися від поїздок до Донецької області України і відпочинку на Азовському морі.

Причиною подібного рішення став спалах холери в Маруполі.

Раніше Росія вже посилила санітарний контроль в Азовському морі та на річці Дон.

«Також ведеться контроль за морським, автомобільним та залізничним транспортом в Краснодарському краї і Ростовській області», — повідомив Оніщенко.

Як повідомлялося, серед 26 людей, які захворіли на холеру в Маріуполі, виявилася одна росіянка, яка приїхала в Україну з Калінінградської області. 50-річна жінка жила в пансіонаті у селищі Мелекіно Першотравневого району.

За словами головного санлікаря Донецької області Віктора Денисенка, встановити джерело холери експерти досі не можуть. «Цього року штам холери в Маріуполі — особливий. Вчені вважають, що він завезений, тому знайти джерело поки не вдається», — сказав він.

За фактом поширення холери серед місцевого населення у Маріуполі порушили кримінальну справу за статтею 325 Кримінального кодексу («порушення правил боротьби з епідеміями»).

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути