chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні 70-річний ювілей святкує Роман Лубківський

10 серпня 2011 о 11:11

ЗІК привітав ювіляра і запитав, з яким настроєм він зустрічає своє 70-річчя.

«Настрій такий, що ще хочеться щось зробити, написати і опублікувати і так далі. Колись, як мене в черговий раз було звільнено з роботи, всі питали, які у мене наміри, відповідь була така – моя робота ходить зі мною. Настрій у мене такий, що моя робота завжди була зі мною. Це найкраще, що тільки може бути. Моя творчість стосується відновлення чи повернення втраченого і будування нормальних людських взаємин між людьми у нашому народі і з цивілізованими людьми у світі», – сказав Роман Лубківський.

Ювіляр повідомив, що вже отримав дуже багато привітань від знайомих, друзів, близьких та читачів. Сьогодні надійшла телеграма з Білорусі, від ректора ЛНУ ім... І.Франка.

«Напевно, сьогодні будуть якісь знаки уваги від влади. Але мені важливо не так якісь спеціальні значимі речі, які висловлюються офіційно, мені краще, коли люди вітають, знаючи мене і моє скромне ім’я», – зауважив Роман Лубківський.

Письменник повідомив, що урочистостей з нагоди його ювілею не буде. «Я не роблю урочистостей. Сьогодні відбудеться товариська зустріч. Завтра буде зустріч з творчими людьми, знайомими і друзями поза межами Львова», – зазначив Лубківський.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути