chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні виші оприлюднять перші рейтингові списки

01 серпня 2011 о 13:11

1 серпня приймальні комісії вищих навчальних закладів оприлюднюватимуть рейтингові списки абітурієнтів, які рекомендовані для навчання.

Нагадаємо, рейтинговий список – це список всіх абітурієнтів, які подали документи до вищого навчального закладу, із зазначенням рейтингового бала та рейтингового місця кожного абітурієнта. Такий списки будуть сформовані у кожному з вузів та за кожною спеціальністю.

Після оприлюднення списків, абітурієнти до 5-го серпня включно, матимуть можливість подати оригінали документів до того вузу де вони рекомендовані до зарахування.

6 серпня рейтингові списки мають оновитися, з них будуть виключені особи, які не подали, в період з 1 по 5 серпня, оригінали документів до вузу. Відповідно їх місця займуть абітурієнти, які знаходились нижче у списку та сформується другий рейтинговий список з усіх спеціальностей в усіх вузах України.

Ті абітурієнти, які з’явились у другому рейтинговому списку, матимуть два дні (6 та 7 серпня) для того, щоб подати оригінали документів до приймальної комісії навчального закладу.

8 серпня всі вузи України мають втретє оприлюднити рейтингові списки («третя хвиля»), знову виключивши з нього абітурієнтів, які не подали оригінали своїх документів протягом 6 та 7 серпня. У результаті до нового рейтингового списку знову мають увійти абітурієнти, які знаходились нижче за списком. Якщо такі абітурієнти з’являться у списку, у них також буде 2 дні (8 та 9 серпня) для того щоби подати оригінали документів.

10 серпня вузи мають видати накази про зарахування абітурієнтів на бюджетну форму навчання.

Відтак, відповідно до п.16.2 Умов прийому до вищих навчальних закладів, приймальні комісії прийматимуть рішення про рекомендування до зарахування на навчання на місця державного замовлення у три етапи: у перший, шостий та восьмий дні після останнього дня прийому заяв, тобто 1-го, 6-го та 8-го серпня 2011 року.

Відповідно до п.16.3 Умов прийому до ВНЗ, рішення приймальної комісії вузу про рекомендування до зарахування оприлюднюється в день його прийняття (п.16.3. Умов прийому). Тобто вузи мають обов’язково 1-го, 6-го та 8-го серпня 2011 року оприлюднити списки рекомендованих до зарахування.

Слід зазначити що, Умовами прийому не визначено час оприлюднення рейтингових списків, однак рекомендації міністерства, що містяться у відповідному листі відомства, передбачають, що оприлюднення списків рекомендованих до зарахування має відбутися не пізніше 12-ї години.

Після того, як відбудеться зарахування на бюджетну форму навчання, тобто, з 10 серпня, розпочнеться зарахування абітурієнтів на контрактну форму навчання, що триватиме до 25 серпня 2011 року.

Принцип формування рейтингового списку для контрактників залишається таким самим, як і на бюджет. Тобто, 10 серпня 2011 року у кожному вузі має з’явитися рейтинговий список для осіб, які рекомендовані для зарахування на навчання на контрактній формі.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути