chrome firefox opera safari iexplorer

Своєрідний гід з'явився у Вінниці

11 серпня 2011 о 11:39

Мобілка замість мапи. Своєрідний гід з'явився у Вінниці. Тепер туристи зможуть легко зорієнтуватися у місті завдяки мобільному телефону. Подільський туристичний центр розробив спеціальні Кью-Ар – коди. Їх встановили на кожному туристичному та муніципальному об`єкті міста. Відсканувавши цей знак мобільним телефоном з доступом до інтернету, турист одразу отримає інформацію про будівлю та місце свого перебування.

Анастасія Мальцева до Вінниці приїхала з Хмельницького. Розповідає, в місті вона вперше - тому вирішила погуляти головною площею. На центральній вежі помітила QR- знак. Такі вона бачила за кордоном.

Анастасія Мальцева, туристка: «Я гуляла парком Козицького і побачила коди, я раніше чула про них, але вони були за кордоном, я дуже здивована, що їх запроваджують тут у Вінниці». 

Така незрозуміла на перший погляд табличка може мати багато інформації. Варто лише підійти до QR-коду та відсканувати його, як телефон видасть текст українською та англійською мовами. В ньому вказана адреса сайту, на якому розміщенна вичерпна інформація про будівлю.

Руслан Анфілов, начальник відділу у справах молоді та туризму Вінницької міської ради: "Витратили на нього не багато коштів, мова йде про те, що на ввесь проект ми витритмо від 5 до 10 тисяч гривень. І комунальне підприємство наше „Подільський туристичний інформаційний центр” буде інвестувати ці кошти".

Електронні вказівники встановили на всіх туристичних об'єктах міста. Вінницькі чиновники кажуть, в майбутньому QR-коди можуть отримати ще ширше застосування.

Олександр Риженко, директор департаменту інформаційних технологій Вінницької міської ради: "Ці технології увійдуть у нас зчитування не тільки інформації про певні місця, але й більш широко начинаючи від торгівлі і закінчуючи розвагами".

Вінничанни ж про QR–коди поки що не знають, тому і на таблички уваги не звертають.

Житель Вінниці: "Я перший раз чую про таке, я не знаю, не чув".

Житель Вінниці: "Що за знаки я не знаю, а взагалі чим більше інформації тим краще і для людей і для підприємців у даний час".

Тож поки що кодами користуються переважно іноземні туристи. Щороку до Вінниці їх приїздить близько трьох тисяч.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути