chrome firefox opera safari iexplorer

У Донецькій області дихати стало на 12% важче

19 серпня 2011 о 10:55

У Донецькій області викиди шкідливих речовин в атмосферу стаціонарними джерелами забруднення (без пересувних, тобто без транспортних засобів) за I півріччя поточного року становили, за попередніми даними, 763,5 тис. тонн, що на 12,1% більше порівняно з аналогічним періодом минулого 2010 року.

Про це УНІАН повідомили в Головному управлінні статистики Донецької області.

У повідомленні наголошується, що за вказаний період збільшилися шкідливі викиди у вугільній промисловості – на 1,2%, в коксохімічній промисловості – на 5,1%, у металургії – на 7,6%, в електроенергетиці – на 29,4%, у виробництві будівельних матеріалів та іншої неметалевої мінеральної продукції – на 37,2%, у хімічному виробництві – в 1,7 разу.

Статистики наголосили, що понад чверть усіх забруднюючих атмосферу регіону речовин припадає на вугільну промисловість, питома вага металургійного комплексу становила 29% обласних викидів, електроенергетики – 37%.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути