chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві покажуть вуличну виставу театру Бюро Подорожей «Планета Лем»

31 серпня 2011 о 13:34

За словами організаторів, «Планета Лем» – одна з останніх постановок театру під відкритим небом Бюро Подорожей. На її створення автора надихнула проза Станіслава Лема — «його нетривіальний, комічний та напрочуд точний діагноз сучасного світу, а також Лемові рефлексії щодо взаємозв’язку між технологічним розвитком та зростаючою духовною обмеженістю спадку людства».

Головними героями вистави виступають персонажі новел та коротких оповідань Лема: Ійон Тихий, професор Тарантоґа, громада Лепняків, суперкомп’ютер та роботи. Історії, втіленої у сценічному дійстві,

«Лем насправді не писав — це театральна імпровізація на тему його творів, вернісаж ідей та персонажів Лема. Театральне дійство під відкритим небом триває одну годину, але справляє незабутнє враження. Видовищні мобільні декорації, світлові спецефекти з використанням мультимедійної проекції, виразні, дещо брутальні костюми формують унікальну атмосферу, у якій поєднані традиції вуличного театру та сучасні технології. Такою ж є і музичний супровід спектаклю: музику, у якій зміксовано симфонічні мотиви й постіндустріальні теми, написано спеціально для цієї вистави». – повідомляють організатори.

*** Театр Бюро Подорожей (Biuro Podróży) заснований у 1988 році режисером Павелом Шкотаком. Репертуарний лист театру включає чотирнадцять оригінальних вистав, серед яких вісім — під відкритим небом (зокрема, «Похорон Кармен» — володар Першої відзнаки, Нагороди критиків та Нагороди Гамада в Единбурзі, а також Гран-прі Театрального фестивалю в Афінах; «Макбет» відзначений нагородою Фаджир на Міжнародному театральному фестивалі у Тегерані за кращу режисерську роботу).

Географія виступів театру нараховує 46 країн.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути