chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві представлять оновлений 90-річний журнал «Українська культура»

08 серпня 2011 о 18:40

На честь 90-річчя відомого журналу «Українська культура» у Києві 10 серпня відбудеться презентація його оновленої версії.

Оновлений випуск буде представлено редакцією Національного газетно-журнального видавництва Міністерства культури України в руському клубі «Культ Ра». У зв'язку із презентацією редакція почала промо-кампанію «Українська культура. Будьте уважні».

У програмі презентації — виступ кобзаря Тараса Силенка, танцювальний майстер-клас від Кросна, нагородження «За внесок в українську культуру» і презентація кліпу етно-групи «Фолькнери».

Серед гостей значаться: міністр культури Михайло Кулиняк, міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, Віктор і Катерина Ющенки, Олег Скрипка, Ніна Матвієнко, Лесь Подерв’янський, Марія Бурмака та інші діячі української культури.

У новій версії журналу є такі рубрики, як Етно, Визнання, Інтерв'ю, Рецензії, Міжнародні події, Думка, Події, Репортаж.

Варто зазначити, що 1 червня, з нагоди 90-річчя видання, відбулася презентація спеціального англомовного випуску журналу на відкритті українського павільйону на 54-й Венеціанській бієнале, найстаршому й одному із найпрестижніших світових арт-форумів.

«Уперше українське культурологічне видання пролунало в контексті найстаршого міжнародного арт-форуму, представляючи українську культуру як багатогранне, яскраве, актуальне в контексті світових художніх процесів явище. Журнал був одним з небагатьох видань, представлених у національних павільйонах, які представляли не тільки державну експозицію, але й культуру своєї держави в різних її проявах і альтернативних поглядах: від неконсервованого етно до нових художніх медіа», — повідомили в редакції.

Початок презентації — о 19:00, вхід за запрошеннями.

Журнал «Українська культура» видається із червня 1921 року.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути