chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відкриється новий унікальний музей вишивки

04 серпня 2011 о 12:09

19 серпня у Києві відкриється новий, інтерактивний Музей вишивки, експонати якого світитимуться в темряві. Про це повідомляє «Україна молода».

Музей відкриє відомий майстер художньої вишивки Тетяна Протчева, автор «візитівок» українця — краваток, «метеликів» та хустинкок для фраків, «помережаних» національним орнаментом. Вона вишиває ікони, картини, листівки, обкладинки до паспортів і навіть мапи. Відома власним методом вишивки нитками німба ікон та картин на біблейську тематику, що світяться в темряві, а також новим видом декору — вишивкою на шкаралупі, що зареєстрована у Книзі рекордів України.

Новий Музей розташований на вулиці Курчатова, 23–А. «Колись тут було приміщення в аварійному стані. Якось побачила, що слюсарі втирали руки старим вишитим рушником. А на підлозі лежала пакля, яку я позичила для волосся ляльки–мотанки. Тоді зрозуміла, що це потрібне для Музею місце. Коли це приміщення звільнилось, я його орендувала», — розповідає пані Тетяна.

«Рідна країна»

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути