chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові хочуть реставрувати Палац Любомирських

19 серпня 2011 о 15:34

Управління охорони архітектурної спадщини Львівської міської ради замовило виготовлення проекту на реставрацію кутових елементів декору на будинок №10 на пл. Ринок у Львові. Це – пам’ятка національного значення, Палац Любомирських, 17 століття. Про це повідомила начальник управління Лілія Онищенко.

Як поінформувала Л.Онищенко, бажання провести реставрацію є уже кілька років поспіль, і зараз замовлено проект. «Проект покаже, скільки це коштуватиме», — зазначила вона.

За словами Л.Онищенко, хоча будинок, в якому зараз розташований Музей етнографії і художнього промислу, є національною пам’яткою і перебуває у обласному підпорядкуванні, кошти із державного і обласного бюджету на реставраційні, ремонтні роботи не виділяють. Вона додала, що крім робіт на фасаді, необхідно також ремонтувати підвали, стягувати стіни.

Зазначимо, що у будинку №10 на пл. Ринок у 1941 році розміщувалася «Просвіта». Тут був проголошений Акт відновлення української державності і сформований уряд Я.Стецька.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути