chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові пройде VI міжнародний фестиваль незалежного кіно

17 серпня 2011 о 15:13

У неділю, 21 серпня, вперше VI міжнародний фестиваль незалежного кіно «КіноЛев» перейде із території «Львівського «Музею Ідей» до Національного музею «Тюрма на Лонцького» – унікального українського меморіалу, що вшановує пам’ять років боротьби за незалежність України та тисяч людей, які за несхитну позицію здобути свободу батьківщині стали жертвами каральних органів окупаційних режимів, повідомляє ЗІК.

Наскрізною темою цьогорічного фестивалю «КіноЛев» стане програма «Кіно як пропаганда». Художні та документальні фільми, що увійшли до цієї програми – авторські роботи радянських, німецьких, американських, французьких кінорежисерів різних періодів XX ст.

У середу, 24 серпня, у музейному кінолекторії заплановано показ стрічок українських кінематографістів. Продовжить святкову програму акція «Незалежна кіноніч на пленері», яка відбудеться на подвір’ї музею-меморіалу від смерку – до світанку Незалежності 25 серпня.

Вхід вільний.

З детальною програмою можна ознайомитись тут. 

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути