chrome firefox opera safari iexplorer

У Львові розпочався видовищний фольклорний фестиваль «Етновир»

20 серпня 2011 о 20:50

Як повідомили ZAXID.NET організатори, «Етновир – 2011» — це 5-денна феєрія у Львові. У програмі фестивалю — виступи хореографічних, вокальних, театральних колективів, кожен з яких демонструє культурні надбання своєї країни, а також сучасну, непідробну експресію.

Особливий подарунок для львів’ян та гостей задуманий на другий день фестивалю, 21 серпня, коли учасники творчих колективів готуватимуть та пригощатимуть стравами національних кухонь. На площі Ринок можна буде спробувати італійські, африканські, французькі та грецькі страви.

Також вперше на фестивалі буде влаштовано Міжнародний чемпіонат з «живих шахів» — у ТРЦ King Cross Leopolis буде встановлено велику шахову дошку, де колективи змагатимуться за перемогу, а усі гості фестивалю матимуть можливість вболівати та спостерігати за цим незвичним дійством. Цьогорічний фестиваль закінчиться святковим концертом  усіх колективів-учасників з нагоди відзначення 20-ї річниці незалежності України у ТРЦ King Cross Leopolis.

Фестиваль відбувається за підтримки Львівської міської ради. Детально ознайомитися із програмою «Етновиру» можна тут.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути