chrome firefox opera safari iexplorer

У Вінниці створили службу супроводу інвалідів

29 серпня 2011 о 09:30

Службу супроводу інвалідів — створили у Вінниці. Соціального асистента — можна викликати просто додому. Єдина умова — робити це треба завчасно, хоча б за два дні.

Сюзанна Жуковська привезла документи до пенсійного фонду. Дівчина — на візку. Аби дістатися чиновницьких кабінетів, їй треба подолати майже 20 сходин. Самотужки з ними їй не впоратися, тому усі свої справи у фонді раніше просила вирішити рідних. Тепер, завдяки супроводу, дівчина взмозі сама відвідати установу.

Сюзанна Жуковська: «Дуже зручно зараз стало при наявності цієї служби добратися до установ, які не є доступними. Наприклад, занести документи кудись там, якщо потрібно і там сходи ти ніяк туди не потрапиш».

У новій службі поки лише два співробітника. Вони допомагають незрячим та людям з обмеженими фізичними можливостями добратися до установ.

Раїса Панасюк, голова ГО молоді з інвалідністю «Гармонія»: «Наша людина навчена, яка може допомогти спуститися з поверху, може допомогти родичам, або сама спустити, якщо людина не дуже великої ваги».

Викликати такого соціального асистента потрібно заздалегідь - за два дні. Самі супроводжуючі розповідають, з кожним днем їхні послуги стають більш популярними. Проте, двох працівників на 800 містян із обмеженими можливостями — замало.

Андрій Дмитрук, працівник ГО молоді з інвалідністю «Гармонія»: «Важко, бо багато людей звертається по допомогу, а всім же ж не допоможеш».

Цей проект діє за фінансової підтримки різних благодійних фондів і триватиме він лише до листопада. До міської ради вже з`вернулися із проханням про створення такої державної служби у місті.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути