chrome firefox opera safari iexplorer

У всіх обласних центрах День незалежності відзначать 20-ма залпами феєрвеків

04 серпня 2011 о 15:52

У День незалежності України святкові феєрверки відбудуться в усіх обласних центрах – наказ Міністра оборони України. Про це повідомили в прес-службі Міноборони.

З метою належної підготовки та проведення заходів щодо відзначення 20-ї річниці незалежності України Міністр оборони України Михайло Єжель підписав наказ №474 від 3 серпня 2011 року “Про проведення святкових феєрверків та інших заходів, пов’язаних із підготовкою та відзначенням 20-ї річниці незалежності України”.

Цей документ підготовлено на виконання Указів Президента України від 1 листопада 2010 року №990/2010 “Про відзначення 20-ї річниці незалежності України” та від 15 липня 2011 року №752/2011 “Питання організації та проведення заходів з підготовки і відзначення 20-ї річниці незалежності України”.

Наказом передбачено проведення 24 серпня 2011 року о 22.00 святкових феєрверків двадцятьма залпами у столиці України – місті-герої Київ, містах-героях Керч, Одеса, Севастополь, містах Львів, Вінниця, Сімферополь, Житомир, Рівне та Дніпропетровськ, а також в інших обласних центрах.

Нагадаємо, 15 липня Президент України Віктор Янукович підписав Указ, яким вніс зміни до переліку заходів з нагоди 20-ї річниці незалежності України.

Зокрема, Президент постановив скасувати проведення 24 серпня 2011 року парадів військ у Києві, Керчі, Одесі, Севастополі, а також містах, де розташовані штаби оперативних командувань та видів Збройних Сил України.

Президент також постановив відмовитись від виготовлення пам'ятного ювілейного знака «20 років незалежності України».
Зекономлені бюджетні кошти глава держави доручив уряду спрямувати на фінансування заходів щодо посилення соціального захисту населення, йдеться в Указі Президента.

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути