chrome firefox opera safari iexplorer

Україна вже готова виділити гроші на Олімпіаду-2022

04 серпня 2011 о 18:08

Кабінет Міністрів готується виділити перші кошти на підготовку України до Олімпіади-2022, повідомляє портал «Дело».

Держпідприємство «Олімпійська надія-2022» оголосило про проведення закупівлі послуги з розробки техніко-економічного обґрунтування Національного проекту «Олімпійська надія-2022» — створення спортивно-туристичної інфраструктури». Про це повідомляє «Вісник державних закупівель».

Створення ТЕО буде профінансовано за рахунок коштів Державного агентства інвестицій та управління національними проектами. Згідно з опублікованим вимогам, до кінця року обґрунтування має бути виконано.

Нагадаємо, навесні президент Віктор Янукович заявив, що Україна подала заявку на проведення на своїй території зимових Олімпійських ігор 2022 року.

Голова Верховної Ради Володимир Литвин услід за президентом висловив переконання, що на підготовку до Зимової Олімпіади-2022 гроші знайдуться.

Заявка на участь повинна бути подана в 2014 році. У 2015 році будуть оголошені міста-переможці, в яких пройдуть Ігри.

Проект підготовки до Олімпіади-2022, розроблений Державним агентством інвестицій і управління національними проектами, передбачає будівництво Олімпійського поселення і Олімпійського стадіону в Карпатах, а також ряду об'єктів для змагання з 15 видів зимового спорту.

Загальний бюджет проекту складе 22 -25 млрд. грн. Бюджетні кошти, за розрахунками Держагентства, складе 70%.

Джерело: ІCTV
Розділи: Здорова Спорт в Україні

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути