chrome firefox opera safari iexplorer

Українці зовсім не задоволені економічною ситуацією в країні

22 серпня 2011 о 10:34

Українці за весь час незалежності вкрай низько оцінювали економічну ситуацію в країні. Про це свідчать дані опитування Інституту соціології Національної академії наук України, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Так, у 1994 році українці оцінили стан економіки на 1,6 бала за 10-бальною шкалою. Найвища оцінка — 3,4 бала — була в 2005-му, торік — 2,5 бала.

Так само низько українці оцінюють свій матеріальний рівень життя. Найнижчим (2,5 бала) його назвали в 1996 році, найвищим (3,8) — у 2008-му.

У загальних оцінках впливу двадцятирічних ринкових перетворень на різні аспекти соціально-економічного життя переважають негативи.

Зокрема згідно з опитуванням, проведеним фірмою TNS-Україна у квітні поточного року, тільки 5,9% опитаних назвали позитивною ефективність економіки, тоді як 36,7% респондентів відзначили її негативний вплив.

Рівень соціального забезпечення вважають позитивним 8,1% опитаних і 39,6% респондентів відзначили негатив.

Що ж до нинішніх споживчих настроїв в Україні, то в липні 2011 року вони погіршилися, повідомила дослідницька компанія GfK Ukraine.

«Другий місяць літа 2011-го вирізнився погіршенням споживчих настроїв. Значення індексу споживчих настроїв у липні дорівнює 73,6, що на 2,5 пункту менше за червневий показник», — наголошується в повідомленні, яке цитує Інтерфакс-Україна.

За оцінкою компанії, погіршення споживчих настроїв у липні відбулося через низькі темпи зростання реальних доходів населення і невіри у здатність влади поліпшити ситуацію.

Разом з тим, за даними GfK Ukraine, очікування щодо динаміки безробіття в країні у липні поліпшилися, як і інфляційні очікування.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути