chrome firefox opera safari iexplorer

Укравтодор відкриє розв’язку, яка не має аналогів в Україні

26 серпня 2011 о 17:13

29 серпня 2011 року Укравтодор відкриє рух на новій транспортній розв’язці, що знаходиться на 128 км автошляху М-06 Київ-Чоп. Про це  повідомили у прес-службі компанії.

Цей міжнародний транспортний коридор з’єднує столицю України з країнами Євросоюзу.

Ця розв’язка не має аналогів в Україні. На розв’язці побудовано 3 шляхопроводи, більше 10 кілометрів основного проїзду та з’їздів, виконано більше півмільйону кубів земляних робіт, влаштовано покриття з щебенево-мастикового асфальтобетону, довговічна розмітка з полімерної стрічки та холодного пластику.

З метою забезпечення ефективної експлуатації та безпеки руху за складних погодних умов на розв’язці встановлена дорожня метеостанція.

Будівництво розв’язки передбачено планами уряду по підготовці до чемпіонату Європи з футболу 2012 року. Наступного року тисячі вболівальників з Європи поїдуть відремонтованою дорогою Київ-Чоп на чемпіонат з футболу.

Очікувана інтенсивність руху автомобілів у зоні розв'язки у 2011—2026 роках становитиме 48,7 тис. автомобілів на добу.

Забезпечити довговічність дорожнього покриття в умовах постійно зростаючої інтенсивності руху, покликані сучасні технології та матеріали, які застосовувались під час ремонту автошляху.

Розв’язка побудована в рамках спільного проекту з Європейським банком реконструкції і розвитку і Європейським інвестиційним банком. Принципово важливо, що об’єкт збудований за сучасними європейськими технологіями. Це прямий наслідок стратегічного курсу уряду на інноваційний розвиток держави.

«Відкриття цієї сучасної транспортної розв’язки зменшить витрати пального, час перевезення пасажирів та вантажів, собівартість перевезень, сприятиме економічному розвитку країни та її позитивному міжнародному іміджу», — переконаний голова Укравтодору Володимир Демішкан.

Він також зазначив, що «це не єдиний серпневий об’єкт Укравтодору. На виконання доручення Президента України дорожники вже відкрили у 2011 році рух на нових та відремонтованих дорогах загальною протяжністю більше 600 км. А до кінця року буде відкрито рух на більш ніж 1500 км українських автошляхів».

Загальна вартість виконаних робіт на розв’язці склала – 199,2 млн грн.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути