chrome firefox opera safari iexplorer

В Черкасах уперше проведуть фестиваль середньовічної культури «Замкова Гора»

27 серпня 2011 о 12:29

28 серпня, в неділю, у сквері імені Богдана Хмельницького (біля ресторан «Чайка») відбудеться всеукраїнський фестиваль середньовічної культури «Замкова Гора».

За історичними довідками, саме на цьому місці кілька століть тому розташовувалося стародавнє городище й останки Черкаської фортеці, повідомляє сайтЧеркаської міської влади.

На жителів міста чекають справжні лицарські бої, театралізовані постановки від майстрів класичного та сценічного фехтування, стрільба з лука та багато іншого. «Родзинкою» ж дебютного фестивалю стануть виступи живих статуй та феєричне фаєр-шоу від творчої групи «Джайра».

Протягом усього дня відвідувачі фестивалю зможуть позмагатися за найкращий костюм, спробувати себе у ролі лучника та Робін Гуда, взяти участь в аукціоні та просто насолодитися цікавим відпочинком із родиною та друзями. Наймолодші з відвідувачів отримають у подарунок льодяники, кульки та море розваг.

Ідея створення фестивалю виникла у результаті плідної співпраці Міжнародного благодійного фонду «Паросток» допомоги дітям та молоді й обласної громадської організації Козацтва Вільної України.