chrome firefox opera safari iexplorer

В Івано-Франківську розгорнули найбільший у світі синьо-жовтий прапор

15 серпня 2011 о 09:01

В Івано-Франківську в рамках акції «Рідний прапор нас єднає» розгорнули найбільший в світі синьо-жовтий прапор розміром 45 на 30 метрів (загальною площею 1350 кв. м).

Як передає кореспондент УНІАН, акція відбулася на площі перед пам’ятником Івана Франка. Участь у ній взяли представники молодіжних громадських організацій, ветерани ОУН-УПА , керівники міста, народний депутат України  Зіновій Шкутяк, представники патріотичних та неурядових організацій, а також мешканці та гості міста.

Розгорнувши Державний прапор, усі учасники заспівали Гімн України.

Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус назвав сьогоднішній день знаковим. Адже саме з Івано-Франківська стартує акція «Рідний прапор нас єднає», присвячена 20-ій річниці Незалежнності України.

Голова Братства ОУН-УПА Карпатського краю Фотій Володимирський у своєму виступі наголосив, що за цей синьо-жовтий прапор загинули мільйони українців. «Хоч нині влада видає укази про різні червоні прапори, під яким катували і нищили все українське, але Державний прапор синьо-жовтий в нас вже ніхто не забере», — додав ветеран УПА.

Після Івано-Франківщини подібні заходи відбудуться також у ряді найбільших міст України і завершаться 24 серпня у столиці.

Довідка

Вперше найбільший Державний Прапор України було розгорнуто 23 серпня 2007 року на площі біля Палацу молоді «Юність» в Донецьку. Його виготовила у своїй маленькій квартирі, на старенькій машинці, донеччанка – пенсіонерка, шахтарська вдова Марія Бєляткова.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути