chrome firefox opera safari iexplorer

В Сорочинцях виготовили найбільший коровай

18 серпня 2011 о 14:23

На Національному Сорочинському ярмарку хлібокомбінат «Салтовський» (Харків) встановив національний рекорд, виготовивши гігантський коровай.

Коровай важить 475 кг, його діаметр 2 м 21 см і висота 78 см. Над створенням короваю три дні трудилися 20 працівників хлібокомбінату, витративши майже 300 кг борошна, 100 кг цукру і 8 кг родзинок.

Представники «Книги рекордів України» офіційно зафіксували національний рекорд у номінації «найбільший коровай».

«Від попереднього сорочинського короваю цей важчий майже на 100 кг. І навіть побито російський рекорд. Найбільший хліб у сусідній державі важив 243 кг», — повідомили в прес-службі ярмарку.

Після реєстрації рекорду і відкриття ярмарку кожен бажаючий зміг скуштувати коровай.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути