chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні дозволили полювати

11 серпня 2011 о 09:42

Сезон полювання в Україні цього року почнеться з 13 серпня, крім південних і східних областей.

Про це заявив у середу на брифінгу міністр аграрної політики і продовольства Микола ПРИСЯЖНЮК, говориться в повідомленні департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

«Сьогодні ми підпишемо постанову. У всіх областях, окрім південних і східних, полювання почнеться 13 серпня», — сказав міністр.

Він сказав, що в південних і східних областях, де зберігається висока температура повітря, рішення ухвалюватиметься місцевими органами влади, після попереднього узгодження з МНС.

Як повідомлялося, прем`єр-міністр України доручив внести зміни до розпорядження №730-р від 1 серпня 2011 року, яким заборонялося відкриття полювання на пернату дичину. Голова уряду відзначив, що мотивом заборони був прогноз, який обіцяв спеку в серпні і, відповідно, підвищену пожежну небезпеку. Проте прогноз не справдовується для багатьох регіонів України, отже, забороняти в них полювання немає підстав.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути