chrome firefox opera safari iexplorer

Восени подорожчають комунальні послуги

30 серпня 2011 о 14:26

Комунальні тарифи будуть збільшені восени. Про це заявив міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк перед початком селекторної наради, на якій обговорюється питання підготовки регіонів до опалювального сезону.

«В економіці є поняття інфляції та підвищення життєвого рівня. Тому роботодавець має займатися підвищенням зарплати, а в структурі собівартості комунальних послуг є зарплата», — заявив Близнюк.

З його слів, зараз собівартість послуги вище, ніж відпускається тариф, що, тому держава знаходить варіанти компенсації різниці в тарифах, однак планує віддати «комуналку» частці бізнесу, через що підвищення цін неминуче.

«В остаточному підсумку житлово-комунальне господарство має стати чиїмсь бізнесом. А в ринковій економіці для того, щоб бізнес розвивався, необхідно мати прибуток. Тому тарифи і мають збільшуватися, принаймні, на рівні інфляції», — пояснив міністр.

Нагадаємо, 8 червня цього року Президент Віктор Янукович створив Національну комісію регулювання ринку комунальних послуг, яка, зокрема, контролює дотримання суб'єктами господарювання умов і правил здійснення певних видів діяльності в сфері теплопостачання, централізованого водопостачання і водовідведення.

Біля двох тижнів назад в Адміністрації Президента не виключили, що тарифи на комунальні послуги зростуть до зими у зв'язку з інфляцією, оскільки під час формування ціни на товари і послуги проводиться коригування.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути