chrome firefox opera safari iexplorer

Вперше на кінофестивалі в Локарно показали український фільм

15 серпня 2011 о 10:31

З 3 по 13 серпня проходить 64-й Міжнародний Кінофестиваль в Локарно, Швейцарія. Вперше у програмі фестивалю представлений український фільм, повідомляє УНН.

Кінофестиваль в Локарно оголосив імена своїх переможців. Головний приз отримала спільна аргентинсько-швейцарська драма «Відкрити двері і вікна» режисера Мілагрос Мументалер. Цього року журі вирішило вручити і другу вищу нагороду, вона дісталася японській стрічці «Токійський парк» Шінджі Оаями.

Цього тижня відбулася прем'єра німецько-російсько-українського фільму «4 дні в травні». Як повідомили у компанії «Аврора», шанс потрапити на світову прем'єру випав відразу восьми тисячам глядачам — саме стільки вміщає кінозал фестивалю під відкритим небом.

На прем'єру приїхали актор і продюсер Олексій Гуськов, актори Григорій Добригін, Іван Шведов, німецький режисер і сценарист Ахім фон Борріс і продюсер з німецької сторони Штефан Арндт.

"Фестиваль у Локарно — один з головних європейських кінофестивалів, поступається, мабуть, тільки Каннам та Венеції. У фестивалів такого рівня завжди максимально прозорий відбір. Ми відправили туди наш фільм 4 дні у травні, і його вибрали для показу на Пьяцца Гранде. Це найбільший відкритий кінотеатр у Європі. Фільм одночасно зможе побачити 8 000 глядачів. І для нас, і для України в цілому це велике досягнення ", — розповів Олег Степаненко, продюсер і керівник групи компаній «Аврора».

Він зазначив, що крім «4 днів у травні» для показу відібрані фільми зі США, Японії, Великобританії, Канади. Представлені різні країни і вперше — Україна.

"Головний внесок української сторони в першу чергу креативний. Ми брали участь у прийнятті всіх важливих рішень, затверджували сценарій. Притиралися з німцями з оцінкою історичних подій. Сценарій Ахіма заснований на історичному нарисі Дмитра Фоста. Ахім ввів у фільм 13-річного хлопчика і його очима передавав події тих років ", — додав Степаненко.

Після фестивалю в Локарно фільм «4 дні у травні» відправиться на фестиваль «Вікно в Європу» у Виборзі. У широкий прокат стрічка 4 дні у травні вийде 23 лютого 2012 року.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути