chrome firefox opera safari iexplorer

Втановлено рекорд України з виконання Державного Гімну

23 серпня 2011 о 09:35

Організатори присвятили встановлення рекорду до 20-ї річниці Незалежності України і взяти участь у встановлені рекорду прибули жителі з усіх районів області.

Фіксація рекорду здійснювалася за кількістю людей, одягнених у вишиванки, і які в руках тримали синьо-жовту атрибутику, а не за самою кількістю осіб, присутніх на площі.

За словами представника Національного проекту «Книга рекордів України» Миколи Зелінського, який очолював експертну комісію, у вишиванках і з національною атрибутикою співали Державний Гімн України 1 тис. 150 учасників, і це є наймасовішим в Україні.

Він після опрацювання результатів вручив диплом про встановлення рекорду України з виконання Державного Гімну України у вишиванках та з національною символікою заступнику голови Івано-Франківської облдержадміністрації Романові Іваницькому.

Разом з виконавцями і духовим оркестром Івано-Франківського музичного училища імені Дениса Січинського Гімн співали фіналістка Дитячого Євробачення 2011 Марта Квочак, лауреат багатьох всеукраїнських та міжнародних пісенних конкурсів, вихованець телевізійного центру «Кадрики» Роман Дзвоник, гурт «Гуцулочки Карпат», мистецькі колективи Прикарпаття.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути