chrome firefox opera safari iexplorer

Визначено найкращу книгу 2011 року

13 серпня 2011 о 09:28

Видання «Пересопницьке Євангеліє. Витоки і сьогодення» визнано кращою книгою 2011 року за результатами Національного конкурсу «Краща книга України».

Журі конкурсу, заснованого Держкомтелерадіо України, одноголосно присудило гран-прі фоліанту «Пересопницьке Євангеліє. Витоки і сьогодення», яке вийшло у Видавничому домі «АДЕФ-Україна».

Як повідомили у прес-службі Держкомтелерадіо, щороку конкурс відзначає кращі роботи українських видавництв з метою сприяння  розвитку вітчизняного книговидання, традицій книговидавничої справи, популяризації сучасних технологій її художнього оформлення та друку.

Обговорюючи цьогорічних претендентів у 11 номінаціях конкурсу, журі враховувало зміст видання, наявність новацій у тематичному спрямуванні книжки, ілюстративне оформлення і оригінальність дизайнерської роботи, відповідність художнього оформлення змісту та якість поліграфічного виконання, суспільну і професійну значущість видання.

Переможцями і лауреатами Національного конкурсу «Краща книга України» 2011 року стали:

-у номінації «Моя країна»: І місце — «Львів Левинського: місто і будівничий» фотоальбом Ігоря Жука (видавництво «Грані-Т»);

у номінації «Життя славетних»: І місце – «Спогади про Тараса Шевченка» авторського колективу у складі Василя Бородіна, Миколи Павлюка і Олександра Бороня (видавництво «Дніпро»);

у номінації «Світ дитинства»:  І місце — «Пригоди на острові Клаварен» Ірен Роздобудько (видавництво «Грані-Т»);

у номінації «АРТ-книжка»: І місце – «Записки сумасшедшего» Миколи Гоголя (видавництво «Грані-Т»);

- у номінації «З глибини знань»: І місце – «Українська література: творці і твори: учням, абітурієнтам, студентам» Миколи Жулинського (видавництво «Либідь»);

- у номінації «Поезія»: І місце – «Річка Геракліта» Ліни Костенко (видавництво «Либідь»);

- у номінації «Проза»: І місце – «Криниця для спраглих» Івана Драча (видавництво «Мистецтво»);

- у номінації «Мистецтво друку»: І місце – видання видавництва «АДЕФ-Україна» спільно з видавництвом «Видавець Корбуш» поеми  Івана Котляревського «Енеїда»;

у номінації «Кращий видавничий проект»: І місце -  серія книжок для дітей шрифтом Брайля видавництва «Грані-Т».

Вручення дипломів переможцям конкурсу відбудеться  в останній день роботи VII Київської міжнародної книжкової виставки-ярмарку, яка працюватиме з 16 по 18 серпня в Українському Домі.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути