chrome firefox opera safari iexplorer

За роки незалежності 110 тисяч українців стали жертвами торгівлі людьми

18 серпня 2011 о 10:43

110 тисяч українців стали жертвами торгівлі людьми за роки незалежності України. Сьогоднішні економічні негаразди лише сприяють зростанню кількості постраждалих. Українські чоловіки дедалі частіше потрапляють у трудове рабство в Росії, жінки – у сексуальне в Туреччині, повідомляє «Радіо Свобода».

Складні життєві ситуації підштовхують людей на ризик. Якщо 5 років тому від работоргівлі страждали жінки, то нині переважають чоловіки. Причиною є висока трудова міграція з Львівської області у Росію і Польщу. Власне, до цих країн мешканці мають найбільшу довіру, тому легко погоджуються на запропоновану їм роботу невідомими особами.

На сьогоднішній день експерти зіштовхнулися із новою для них тенденцією: почастішали випадки торгівлі людськими органами. Минулого року було 25 таких випадків. Молоді продали свої нирки, отримали мізерні гроші, яких їм вистачає на післяопераційне лікування.

У громадські організації найбільше постраждалих звертається зі східних областей України. Торік в Україні було порушено майже 190 справ за фактом торгівлі людьми, цьогоріч – вже 165. Кожна десята жертва такої торгівлі – дитина.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути