chrome firefox opera safari iexplorer

15 вересня Київська національна оперета відкриє сезон гала-концертом

14 вересня 2011 о 13:23

За словами художнього керівника театру Богдана Струтинського, першою «нотою» сезону стане «Циганський барон» Й. Штрауса — вистава, яка йде у всьому світі поряд з великими оперетами, вона має дуже складні ансамблі й надзвичайно складні сольні номери. Це буде не тільки нова постановка, а й сценографія. Серед прем’єр — відомий бродвейський мюзикл «Цілуй мене, Кет» К. Портера за шекспірівським «Приборканням норовливої».

— Минулого року ми почали працювати над «Музами короля вальсів» — про життя й історії кохання великого композитора Й. Штрауса. Ми придумали лібрето, провели велику аналітичну роботу, — каже Богдан Дмитрович. — Усього заплановано вісім прем’єр. Скоро в афіші з’явиться вистава «Театр моди, або Історія одного кутюр’є». Це історія французького художника, кожен період життя якого знаменується показом колекції костюмів. Нове життя в Опереті отримає комедія «За двома зайцями» Вадима Ільїна та Владлена Лукашова, а для маленьких глядачів оперети колектив театру поставить мюзикл відомого українського композитора В. Бистрякова «Острів скарбів».

Нині йде підготовка проектів «Від дуету до септету» і ретро-вечора, де буде зібрано найпопулярніші фрагменти оперет минулого століття від 30-х років до 80-х, — повідомляє директор столичної оперети. — Є ідея провести літні музичні вечори просто неба на Троїцькій площі (біля театру), а якщо ми все ж таки дочекаємося реконструкції, то будемо ставити вистави навіть на даху. У театрі оновлено склад вокалістів, хору, балетної трупи, оркестру. До нас прийшли молоді, «свіжі» голоси, яскраві таланти— випускники консерваторій, театрального інституту: Тамара Ходакова, Андрій Орлов, Петро Остапенко. У нас чудові диригенти — Дмитро Морозов, Оксана Мадараш, Сергій Голубничий, Ігор Ярошенко.

Цікаво працює художник-постановник Світлана Павліченко. Усе це люди не випадкові, вони глибоко віддані театру. 29 серпня ми повернулися з гастролей Німеччиною з виставою «Моя прекрасна леді» Ф. Лоу, охопили Італію, Голландію: було 6,5 тис. глядачів на концерті, і це при тому, що квиток коштував 90 євро! У жовтні їдемо до Литви (Каунас) з концертом «Віват, оперето!», у листопаді виступимо в Бухаресті на міжнародному фестивалі музичних театрів «Життя прекрасне!», покажемо «Бал у Савойї» П. Абрахама.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути