chrome firefox opera safari iexplorer

60-річний українець на візку вирушив у подорож 6-ма континентами

20 вересня 2011 о 17:24

60-річний українець на візку вирушив у подорож 6-ма континентами. Громадський діяч Микола Подрезан за три роки має об'їхати 27 країн — хоче подивитися, як у світі розв'язують проблему доступу інвалідів до визначних місць та пам`яток. А ще — привернути увагу української влади до цієї проблеми.

Київський Майдан Незалежності — відправна точка подорожі Миколи Подрезана. Наразі таймер, який і вестиме відлік кілометрів шляху візочника, на нулі. Але вже сьогодні мандрівник досягне першої точки — прилетить до Канади.

У Сіднеї, Барселоні, Атланті, Римі, Лондоні та ще 30 містах світу українець збиратиме фотографії та креслення того, як за кордоном забезпечують доступ візочників до памяток архітектури та історії. Результати своїх спостережень - планує передати українській владі.

Микола Подрезан: "Я покажу, як це зроблено у Лондоні, Сіднеї, Делі і скажу, будь ласка робіть, якщо вони не будуть робить, тоді я подаватиму до суду. Вже є команда адвокатів, яка сказала, Микола, ми будемо тобі та твоїм друзям допомагати безкоштовно". 

Оплачує подорож — сама родина Подрезан. Також розраховують на допомогу  друзів та української діаспори закордоном.

Всюди Миколу Подрезана супроводжуватиме дружина — лікар Наталія.

Наталія Подрезан, дружина: "Він вже був в Америці у 1996 році, але в нього була пересадка у Цюриху. а зараз пересадки не буде. Буде складніше, але наша місія така, що ми все витримаємо".

Друзі пана Миколи також хвилюються, але упевнені- цей соціальний проект завершиться вдало.

Марина  Єрмілова, подруга: "В прошлом году он ездил в англию на благотворительный бал и потом объездил всю Англию был в музее битлов. Коля это человек, за которого не надо волноваться. Ему надо помогать и делать, как он".

Юхим Роговий, друг: "Он дает жизнь тем, кто ее не видит. Понимаете, что это такое я не могу на почту заехать, в кафе, ресторан".

Свій соціальний марафон Микола Подрезан закінчить у 2014 році, у Києві.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути