chrome firefox opera safari iexplorer

7 журналістських організацій створили Українську медіа-асоціацію

15 вересня 2011 о 09:23

Сім журналістських організацій України 12 вересня підписали меморандум про створення першого саморегулюючого органу у сфері ЗМІ – Української медіа-асоціації.

Як повідомили УНІАН в організації «Репортери без кордонів», до неї увійшли Інститут масової інформації, професійна спілка «Медіафронт», громадський рух «Стоп цензурі!», Інститут медіа-права, ГО «Телекритика», бюро журналістських розслідувань «Свідомо» та ГО «Інтерньюз-Україна».

Метою створення асоціації є об’єднання зусиль у боротьбі за свободу слова, сприяння розвитку незалежної та фахової журналістики в Україні, активізація журналістського руху, поліпшення захисту професійних прав журналістів і саморегуляція галузі.

Асоціація не фінансується та не підтримується жодною політичною силою (політиком) та не фінансує і не підтримує жодних політичних сил або політиків.

З метою напрацювання статуту, регламенту діяльності та стратегії розвитку асоціації створено робочу групу, до якої увійшли представники організацій, які підписали меморандум, та провідні журналісти Україні.

«Ми закликаємо всі журналістські організації України, які поділяють наші цілі, приєднуватись до меморандуму про створення асоціації і працювати разом з нами для розвитку журналістики в Україні», — йдеться у прес-релізі.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути