chrome firefox opera safari iexplorer

Авіаквитки в Україні у жовтні подорожчають на 5-7%

20 вересня 2011 о 10:10

Російська компанія ТНК-ВР оголосила про підвищення цін на авіапальне. Тонна подорожчає на $130, до $1 тис./т. При збільшенні вартості авіагасу для українських компаній на 15%, авіаквитки можуть подорожчати на 5 — 7 %.

Пояснюють це високим попитом та дефіцитом пального всередині країни та за кордоном. А також тим, що на Лисичанському нафтопереробному заводі зменшилися обсяги виробництва. Зі 100 тис. т нафти там отримують 12–15 тис. т гасу.

Українські авіакомпанії щороку закуповують до 350 тис. т пального. Половину витрачає міжнародний аеропорт «Бориспіль». Постачають пальне для літаків також компанії «Укртатнафта», «Кребо», «Лукава Ойл». Усі відзначають подорожчання на світовому ринку.

«Зростання цін позначиться на тарифах авіакомпаній. При збільшенні вартості авіагасу для українських компаній на 15 відсотків, авіаквитки можуть подорожчати на 5 — 7 відсотків. Вплине на ціну й проходження митниці», — каже Сергій Куюн, експерт компанії «А-95».

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути