chrome firefox opera safari iexplorer

Біля могили Шевченка відкрили вертолітний майданчик

19 вересня 2011 о 15:49

У Каневі запрацював вертолітний майданчикз пасажирським терміналом пропускною здатністю 50 пасажирів на годину з під'їзною дорогою. Про це повідомили в прес-центрі Мінінфраструктури в понеділок, 19 вересня.

Урочисте відкриття майданчика відбулося за участю голови Мінінфраструктури Бориса Колеснікова, голови Черкаської ОДА Сергія Тулуба та голови Черкаської облради Валерія Черняка.

«Об'єкт розташований неподалік від Шевченківського національного заповідника, що дає змогу йому приймати офіційні делегації з інших держав, туристичні групи для ознайомлення з визначними пам'ятками української національної та світової історико-культурної спадщини, історією Тарасової (Чернечої) гори тощо. Крім того, відкриття вертолітного майданчика покращить розвиток транспортної інфраструктури Черкаської області та України загалом», — зазначили учасники церемонії.

До складу вертолітного майданчика входять посадковий майданчик, одноповерховий пасажирський термінал, контрольно-пропускний пункт, місця для зупинки автотранспорту та інше.

Крім того, сьогодні Національне агентство з підготовки та проведення в Україні чемпіонату Європи 2012 року з футболу відкрило автомобільний і річковий вокзал в Каневі.

Комплекс «Авто-Ріка» — це двоповерхова окремо розташована будівля, що має форму рівнобедреного трикутника.

Фасади виконані в алюмінієвій системі зі скляним зовнішнім шаром, два з яких звернені на автобусну стоянку і стоянку автомобілів, третій — на акваторію Дніпра.

На першому поверсі розташовані зала очікування, каси продажу квитків, кімнати адміністратора та чергового по вокзалу з довідковим бюро, автоматична камера схову, приміщення охорони, магазин непродовольчих товарів, аптечний кіоск, пункт міліції та перонних контролерів, технічні приміщення, санітарні вузли, приміщення для куріння.

На другому поверсі — заклад швидкого харчування, диспетчерська, екскурсійне бюро, кімнати для туристів, пасажирів з дітьми та персоналу.

Кораблі маршрутом «Канів — Черкаси — Чигирин» курсують з 19 серпня, рейси «Канів — Київ» почнуться з 30 квітня.

Нагадаємо, про необхідність будівництва вертолітного майданчика в Каневі Янукович розповів ще в серпні 2010 року.

Раніше  Урядовий портал повідомляв, що Будівництво здійснюється у рамках Державної цільової програми підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу. «Передбачається, що гості чемпіонату, які виявлять бажання відвідати Шевченківські місця, матимуть можливість побувати на цих славетних черкаських землях, вклонитися могилі Кобзаря, при цьому – зі значною економією часу на дорогу», — йдеться у повідомленні.

На депутатський запит Національне агентство з підготовки до Євро-2012 відповіло, що, на їхню думку, на фінальний матч чемпіонату до Києва будуть летіти вертольотами туристи з Півдня України, і їм, очевидно, треба буде зупинитися в Каневі на дозаправку.

Вартість цього будівництва становить 96 мільйонів гривень.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути