chrome firefox opera safari iexplorer

«Буковель» повноцінно прийматиме туристів і влітку

26 вересня 2011 о 11:12

Незабаром гірськолижний курорт «Буковель» повноцінно прийматиме відвідувачів і влітку. Тут запрацює технологічно-рекреаційне озеро об`ємом 420 тисяч м. куб.

Озеро-велетень довжиною 800 м., шириною 100 м. та глибиною до 8 м. стане не лише чудовим місцем відпочинку, але й технічним резервуаром води, який дасть можливість за лічені дні (4-7днів) осніжити всі 53 кілометри лижних трас.

Проектні потужності цього технологічного озера дозволять забезпечити будівництво нових витягів та 20 кілометрів трас згідно генерального плану, які тут планують збудувати вже в найближчому майбутньому.

Ще одним масштабним інфраструктурним проектом у цьому році стане будівництво комплексу очисних споруд, який забезпечить весь спектр очисних заходів для проживання на території комплексу 20 тисяч осіб. На разі курорт володіє очисними спорудами для забезпечення очисних та стічних вод на 2500 осіб.

За повідомленням прес-служби «Буковелю», планується вкласти у розбудову комплексу понад 300 млн гривень.

Третина з них піде на покращення та розвиток вже існуючих сервісів і їх вдосконалення. Серед новинок: нові дитячі майданчики для навчання й ігор, нові мультиліфти, посадочні ескалаторні доріжки біля витягів.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути